Κυριακή 7 Ιουνίου 2015

ΔΥΟ ΜΕΡΕΣ 360 ΕΚΑΤ. ΕΥΡΩ ΓΙΑ ΤΟΥΣ G7 !!!

Περίπου 360 εκατομμύρια ευρώ θα κοστίσει η διήμερη σύνοδος των ισχυρών του πλανήτη που ανήκουν στο κλαμπ της G7, σύμφωνα με υπολογισμούς της Deutsche Welle. Το ποσό αυτό θα διατεθεί για τη διατροφή των ηγετών, των εκατοντάδων ακολούθων τους και των 3.000 περίπου διαπιστευμένων δημοσιογράφων, καθώς και για την τεράστια επιχείρηση ασφαλείας που έχει στηθεί σε ακτίνα πολλών χιλιομέτρων.

Περίπου 30 μάγειροι με 120 συνεργάτες τους εργάζονται ακατάπαυστα από τις 7 το πρωί μέχρι το δείπνο στις 9 το βράδυ. 5.000 σάντουιτς, 2.000 κιλά κρέας, 1.000 κιλά ψάρι, 1.000 κιλά φρούτα και λαχανικά, συνολικά 15 τόνοι τροφίμων για τρεις μέρες θα απαιτηθούν στο πλαίσιο μιας τεράστιας επιχείρησης catering γνωστού οίκου ντελικατέσεν του Μονάχου.
Το άλλο μεγάλο βάρος πέφτει στους περίπου 20.000 αστυνομικούς που έχουν αναπτυχθεί στην ευρύτερη περιοχή, με υπερσύγχρονα μέσα. Ήδη χθες έγιναν οι πρώτες διαδηλώσεις κατά της G7, στις οποίες σημειώθηκαν περιορισμένες συγκρούσεις με τις δυνάμεις ασφαλείας, στη διάρκεια των οποίων τραυματίστηκαν 7 αστυνομικοί και αρκετοί διαδηλωτές.
Οι δε 3.000 διαπιστευμένοι δημοσιογράφοι βρίσκονται στο τεράστιο κέντρο τύπου που βρίσκεται στο Γκάρμις-Παρτεχνκίρχεν, 17 χιλιόμετρα από το Ανάκτορο Έλμαου. Ο χώρος όπου έχει στηθεί είναι ιστορικός. Πρόκειται για το ολυμπιακό παγοδρόμιο που χτίστηκε για τους χειμερινούς Ολυμπιακούς Αγώνες του 1936. Οι διοργανωτές συνένωσαν τις τρεις τεράστιες αίθουσες για τις ανάγκες των δημοσιογράφων, έστρωσαν μοκέτα 6.000 τμ και πέρασαν καλώδια 180 χιλιομέτρων για ηλεκτρικό, τηλεπικοινωνίες και κλιματισμό.
Υπάρχει και ένα κέντρο briefing στο ίδιο το Ανάκτορο Έλμαου, μικρότερο από το κέντρο τύπου που μόνο με ειδική διαπίστευση μπορεί κανείς να πάει. Αλλά για να φτάσει εκεί πρέπει να πάρει ειδικό λεωφορείο και να υπολογίσει τρεις ώρες, τόσο διαρκούν όλες οι διαδικασίες ασφάλειας. Τέτοια διαπίστευση παίρνουν συνήθως τηλεοπτικοί δημοσιογράφοι, κάμεραμαν και φωτογράφοι, που κάνουν τη σχετική αίτηση πολλές εβδομάδες πριν, γιατί οι θέσεις είναι εξαιρετικά περιορισμένες. Οι υπόλοιποι 3000 δημοσιογράφοι παρακολουθούν μέσω μόνιτορ όλες τις επίσημες εικόνες, δηλώσεις και συνεντεύξεις τύπου.
ΠΗΓΗ imerisia.gr

Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου