Τρίτη 16 Ιουνίου 2015

ΦΥΛΑΚΙΣΗ 4 ΕΤΩΝ ΣΤΟΝ ΠΕΤΡΟ ΜΑΝΤΟΥΒΑΛΟ ΓΙΑ ΤΗΝ ΥΠΟΘΕΣΗ ΔΩΡΟΔΟΚΙΑΣ ΤΟΥ ΕΥΑΓΓΕΛΟΥ ΚΑΛΟΥΣΗ !!!

Το Πενταμελές Εφετείο Κακουργημάτων της Αθήνας καταδίκασε τη Δευτέρα τον πρώην βουλευτή της ΝΔ και δικηγόρο, Πέτρο Μαντούβαλο, για την  εμπλοκή του σε παραδικαστικό κύκλωμα. Το δικαστήριο, συγκεκριμένα, επέβαλε...

στον κ. Μαντούβαλο ποινή φυλάκισης 4 ετών, με 3ετή αναστολή και στον συγκατηγορούμενό του πρώην δικαστή Ε. Καλούση κάθειρξη 10 ετών. 
Μετά την καταδικαστική απόφαση, ο γνωστός και ως "δικαστής με τη μεζούρα" οδηγήθηκε στη φυλακή για να εκτίσει την ποινή του. 
Επίσης, στον  επιχειρηματία Ιωάννη Μπολέτση - φυγοδικεί - ο οποίος,  μετά την πρωτόδικη καταδίκη του, είχε καταγγείλει τον πρόεδρο του δικαστηρίου ότι τον είχε εκβιάσει για να του καταβάλει χρήματα, προκειμένου να μην τον καταδικάσει και είχε τιμωρηθεί, πρωτόδικα, με κάθειρξη 15 ετών, επιβλήθηκε τη Δευτέρα ποινή φυλάκισης 5 ετών, εξαγοράσιμη προς 5 ευρώ ημερησίως.
Η εμπλοκή του Πέτρου Μαντούβαλου στην υπόθεση αποκαλύφθηκε το 2005, όταν, μετά το άνοιγμα των τραπεζικών λογαριασμών του πρώην δικαστή Ευάγγελου Καλούση, εντοπίστηκε κατάθεση ύψους 7 εκατομμυρίων δραχμών.
Ωστόσο, το πρώτο δικαστήριο είχε αθωώσει τον κ. Μαντούβαλο το 2010. Όμως η υπόθεση  επέστρεψε στο Εφετείο μετά από αναίρεση της αθωωτικής απόφασης από τον Άρειο Πάγο.
Το Τριμελές Εφετείο Κακουργημάτων της Αθήνας, που εκδίκασε σε πρώτο βαθμό την υπόθεση (μετά την αναίρεση του Αρείου Πάγου), είχε επιβάλει στον Πέτρο Μαντούβαλο κάθειρξη 7 ετών.  Το πρωτοβάθμιο δικαστήριο, ειδικότερα, είχε κρίνει ένοχο τον Π. Μαντούβαλο για τα κακουργήματα της ηθικής αυτουργίας σε κατάχρηση εξουσίας και της συνέργειας σε νομιμοποίηση εσόδων από εγκληματική δραστηριότητα (ξέπλυμα βρώμικου χρήματος), τα οποία είναι σχετικά με την περίφημη «υπόθεση Μπολέτση»
Το πρωτοβάθμιο δικαστήριο, δηλαδή, είχε κρίνει  ότι ο πρώην βουλευτής και δικηγόρος, είχε ζητήσει, το Νοέμβριο του 2000, από τον επιχειρηματία Γιάννη Μπολέτση - σε βάρος του εκκρεμούσε δικογραφία για έκρηξη - 30 εκατομμύρια δραχμές, προκειμένου να μην τον προφυλακίσει ο τότε ανακριτής, Ευάγγελος Καλούσης.
Θα πρέπει να σημειωθεί, ότι μετά τις καταγγελίες του επιχειρηματία Ιωάννη Μπολέτση διενεργήθηκε δικαστική έρευνα και εκκρεμεί η έκδοση βουλεύματος από το Συμβούλιο Εφετών της Αθήνας. 
ΠΗΓΗ directnews.gr

Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου