Τρίτη 16 Ιουνίου 2015

ΡΑΤΣΙΣΤΙΚΟ ΚΑΙ ΑΝΙΣΤΟΡΗΤΟ ΠΑΡΑΛΗΡΗΜΑ !!! Die Welt:«Οι Έλληνες δεν είναι πραγματικοί Έλληνες» !!!

Die Welt: Οι Έλληνες δεν είναι πραγματικοί Έλληνες, άρα δεν ανήκουν στην Ε.Ε !!!
Με ένα δημοσίευμα ντροπή που αναβιώνει ρατσιστικές θεωρίες των Ναζί, η συντηρητική γερμανική εφημερίδα Die Welt εξαπέλυσε πρόσφατα επίθεση στην Ελλάδα, προειδοποιώντας ότι η μεσογειακή χώρα «κατέστρεψε κι άλλοτε στο παρελθόν την ευρωπαϊκή τάξη» !!!
Μάλιστα, το προκλητικό άρθρο απηχεί τις απόψεις του Jakob Philipp Fallmerayer, ενός ξενοφοβικού Αυστριακού ακαδημαϊκού του 19ου αιώνα, που είχε διατυπώσει τη θεωρία ότι οι «Έλληνες δεν είναι πραγματικοί Έλληνες» και επομένως δεν έχουν θέση στην Ευρωπαϊκή Ένωση.

Στο πλαίσιο του δικαιώματος συμμετοχής στην ΕΕ βάσει DNA, η συντηρητική Welt και το κόμμα CDU (Χριστιανοδημοκρατική Ένωση της Γερμανίας) του οποίου τις ιδέες εκπροσωπεί, υπονοούν σαφώς ότι εκτός από τους «ψεύτικους» Έλληνες, ούτε οι Τούρκοι, οι Σλάβοι και οι Αλβανοί έχουν δικαίωμα να γίνουν μέλη της καθαρόαιμης ευρωπαϊκής οικογένειας.

Κάνοντας ειδική αναφορά στη Ναυμαχία του Ναυαρίνου του 1827, κατά την οποία οι Μεγάλες Δυνάμεις συνέτριψαν την οθωμανική αρμάδα συμβάλλοντας σε μία καθοριστική νίκη της Ελλάδας ενάντια στον Σουλτάνο, ο αρθρογράφος υπογραμμίζει ότι τα κίνητρα αυτής της παροχής βοήθειας ήταν αγνά και ρομαντικά, όχι γεωστρατηγικά όπως τα χαρακτηρίζει σήμερα ορθά η πολιτική επιστήμη.

«Οι τρεις δυνάμεις έπραξαν ενάντια στα πιστεύω τους (ότι οι λαοί δεν πρέπει να ξεσηκώνονται ενάντια στο νόμιμο ηγεμόνα τους), επηρεασμένες από καθαρό ρομαντισμό επειδή οι Ευρωπαίοι με την κλασική μόρφωση δεν ήθελαν οι απόγονοι του Ομήρου, του Σωκράτη και του Περικλή να συνεχίσουν να ζουν υπό τον Τουρκικό ζυγό», επισημαίνει το δημοσίευμα.

Στη συνέχεια, ο αρθρογράφος της Welt εξηγεί στους συντηρητικούς Γερμανούς αναγνώστες του ότι οι Μεγάλες Δυνάμεις βοήθησαν την Ελλάδα «για τους λάθος λόγους». Κι αυτό επειδή «οι Έλληνες δεν ήταν αληθινοί Έλληνες» όσον αφορά στην καθαρότητα της φυλής τους.

Διαβάστε παρακάτω το ρατσιστικό παραλήρημα του συγγραφέα: «Η ιδέα ότι οι Έλληνες της σύγχρονης εποχής ήταν απόγονοι του Περικλή και του Σωκράτη και όχι μια φυλή με σλαβικά, βυζαντινά και αλβανικά γονίδια, που δημιουργήθηκε υπό την τουρκική κυριαρχία, ήταν διαδεδομένη μεταξύ των μορφωμένων Ευρωπαίων. Όμως, ούτε οι αρχιτέκτονες της Ευρωπαϊκής Ένωσης μπόρεσαν να ξεπεράσουν αυτήν την παρανόηση. Βάσει αυτής της λογικής έφεραν την Ελλάδα στην βάρκα της ΕΕ το 1980, με τις γνωστές συνέπειες που “θαυμάζουμε” καθημερινά».

Φυσικά, η ιδέα ότι οι Έλληνες δεν είναι οι πραγματικοί Έλληνες δεν είναι καινούργια ούτε ανήκει στον ανθέλληνα αρθρογράφο της συντηρητικής εφημερίδας. Αυτή η θεωρία διατυπώθηκε για πρώτη φορά από τον Jakob Philipp Fallmerayer, δημοσιογράφο, πολιτικό και ιστορικό του 19ου αιώνα που είναι γνωστός για τις ρατσιστικές του θεωρίες σχετικά με την προέλευση της ελληνικής φυλής.

ΠΗΓΗ arouraios.gr

Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου