Πέμπτη 4 Ιουνίου 2015

ΕΡΧΕΤΑΙ Ο ΔΙΑΣΥΡΜΟΣ ΤΟΥΣ !!! La Tribune: «Ο ΑΛΕΞΗΣ ΕΔΩΣΕ ΕΝΑ ΩΡΑΙΟ ΜΑΘΗΜΑ ΣΤΡΑΤΗΓΙΚΗΣ ΣΕ ΟΛΕΣ ΤΙΣ ΕΥΡΩΠΑΙΚΕΣ ΚΥΒΕΡΝΗΣΕΙΣ» !!!

Έρχεται ο διασυρμός τους !!! 
La Tribune: «Ο Αλέξης Τσίπρας μόλις έδωσε ένα ωραίο μάθημα στρατηγικής σε όλες τις ευρωπαϊκές κυβερνήσεις»!!!

Η είδηση είναι χθεσινή αλλά έχει διαχρονική αξία. Τουλάχιστον για εμάς, που βιώνουμε τη μιντιακή προπαγάνδα σε σημεία πολύ πάνω από τον πήχη επικινδυνότητας !!!
Με αφορμή τη συνέντευξη Τσίπρα στη Le Monde, ο αρχισυντάκτης της οικονομικής Tribune, Ρ. Γκοντέν σε δικό του άρθρο με τίτλο «Ο Αλέξης Τσίπρας υπογράφει την αποτυχία της θηλιάς» αναφέρει:
«Πραγματικά ο Αλέξης Τσίπρας, μόλις έδωσε ένα ωραίο μάθημα στρατηγικής σε όλες τις ευρωπαϊκές κυβερνήσεις, ότι είναι δυνατό να αντισταθεί κανείς στην Άγγελα Μέρκελ».
Και μετά επικεντρώνεται σε δύο βασικά σημεία της πολιτικής ανάλυσης:
Καταρχάς, αναφορικά με τον παράγοντα χρόνο, τονίζει ο Γάλλος αναλυτής:
· «Οι πιστωτές ήλπιζαν ότι όσο θα έσφιγγε η θηλιά και θα μεγάλωνε η οικονομική ασφυξία, τόσο η ελληνική αντίσταση θα μειωνόταν. Να όμως που συνέβη το αντίθετο».
· «Ο Αλέξης Τσίπρας έχει εντελώς ανατρέψει την κατάσταση»
· «Δεν είναι η Ελλάδα που θα πρέπει «να ζητιανέψει» μια συμφωνία αλλά θα πρέπει αυτοί (οι πιστωτές) να συνειδητοποιήσουν την πραγματικότητα των ελληνικών υποχωρήσεων και την πραγματικότητα μιας οικονομίας που «έχει ματώσει από το δικό τους μπλοκάρισμα».
· «Αυτή η κίνηση τακτικής του Αλέξη Τσίπρα είναι ιδιαίτερα έξυπνη. Από εδώ και στο εξής, είναι αυτός που βάζει τους κανόνες του παιγνιδιού και δείχνει αποφασισμένος να παραμείνει σταθερά στις θέσεις του όπως και εάν έχουν τα πράγματα. Ο χρόνος τώρα λειτουργεί κατά των πιστωτών που υποχρεούνται να επιλέξουν, και που έτσι κι αλλιώς έχουν χάσει: Μια υποχώρηση μπρος στην Αθήνα θα είναι μια πολιτική ήττα και αυτό παρά τις ελληνικές υποχωρήσεις, μια ώθηση προς ένα Grexit θα είναι καταστροφή».
Και επειδή είναι ωραίο να συγκρίνουμε, ας θυμηθούμε τι έγραφε Το ΧΩΝΙ, 2 εβδομάδες πριν, στο πρωτοσέλιδο θέμα του:
· Και όμως, τα έφερε έτσι η κυβέρνηση, που αυτή τη στιγμή, αυτοί που βιάζονται είναι οι δανειστές! Ο Αλέξης Τσίπρα επιβεβαίωσε με Μέρκελ και Ολάντ την πολιτική απόφαση να βρεθεί λύση.
· Ταυτόχρονα οδηγεί τις εξελίξεις, έχοντας θέσει ουσιαστικά ως ημερομηνία λήξης των διαπραγματεύσεων την 5η Ιουνίου. Εκανε το χρόνο να μετράει υπέρ του, παραδίδοντας διεθνώς μαθήματα διαπραγμάτευσης. Και έχει απέναντί του τους μνημονιακούς να του λένε ότι αυτά αποδεικνύουν «έλλειψη σχεδιασμού»!!! Κάποιος να τους πει «μπράβο».
Επίσης, ο Γάλλος αναλυτής αναφέρεται και στην κόντρα Σόιμπλε Ελλάδας και στην πολιτική λύση που ζητά -και σωστά- ο Τσίπρας. Αναφέρει συγκεκριμένα:
· «Το μήνυμα του Αλέξη Τσίπρα προς το Βερολίνο είναι: Ο Β. Σόιμπλε μπορεί να κερδίσει, μπορεί να πετύχει τους στόχους του, εάν δεν τον σταματήσει η καγκελάριος, διότι η Ελλάδα δεν θα υποχωρήσει στον εκβιασμό. Δεν μπορεί επομένως να χρησιμοποιηθεί (ο Σόιμπλε) ως μια απλή απειλή προς εκφοβισμό. Εξ ου και το αίτημα του Αλέξη Τσίπρα να δοθεί λύση στο ελληνικό πρόβλημα σε επίπεδο αρχηγών κυβερνήσεων».
· «Εάν η Άγγελα Μέρκελ δεν αναλάβει το θέμα, εάν αφήσει τον Σόιμπλε να αποφασίσει, τότε θα θέσει σε κίνδυνο το ευρωπαϊκό σχέδιο (όραμα), πράγμα που ο Έλληνας πρωθυπουργός γνωρίζει ότι η καγκελάριος δεν θέλει».
Στις 24 Μαΐου 2015, Το ΧΩΝΙ έγραφε σχετικά:
· «(Μέρκελ και Ολάντ) φυσικά και δεν μπορούν να διώξουν την Ελλάδα από την ευρωζώνη. Γιατί στην ουσία, την τελική απόφαση δεν θα την πάρει το Eurogroup (των υπουργών Οικονομικών, όπου κουμάντο κάνει ο Σόιμπλε) αλλά οι ηγέτες της Ευρώπης (πάει να πει Μέρκελ και Ολάντ). Και οι ηγέτες ξέρουν πολύ καλά ότι αν τυχόν φύγει η Ελλάδα από την ευρωζώνη, από την επόμενη μέρα οι αγορές θα ποντάρουν για το ποια θα είναι η επόμενη χώρα με πρόβλημα χρέους, που θα αναγκαστεί να φύγει από την Ενωση. Σύντομα, όποια χώρα κι αν μπει στο στόχαστρό τους, δεν θα μπορεί να βγει στις αγορές, γιατί το κόστος δανεισμού θα εκτοξευθεί στο Θεό! Και τότε τι θα κάνουν; Θα συνεχίσουν με το ίδιο δόγμα σκληρής λιτότητας;
· Τότε, πόσο θα αργήσει να φύγει -επειδή δεν αντέχει ο λαός- και η επόμενη χώρα; Για το τι θα γίνει μετά, δεν χρειάζεται να είναι κανείς οικονομολόγος για να το καταλάβει. Η νομισματική Ενωση αυτοδίκαια θα οδηγηθεί στη λύση της. Χωρίς πολλά λόγια.» .
Το συμπέρασμα μετά από όλα αυτά; Είτε κάποιος στη Γαλλία διαβάζει Το ΧΩΝΙ και πείθεται από τις αναλύσεις του και τις αναπαράγει, είτε όντως γράφει την αλήθεια Το ΧΩΝΙ -κόντρα στη γενικευμένη προπαγάνδα- και την οποία φαίνεται ότι αρχίζουν να αντιλαμβάνονται τα διεθνή μίντια και άρα αυτό σημαίνει ότι έχει αρχίσει από τώρα ο διεθνής διασυρμός τους. Γιατί αυτό έρχεται όπου να' ναι. Ο διεθνής διασυρμός όλων αυτών που έθεταν τα τελεσίγραφα και όλων αυτών που τα αναπαρήγαγαν καθημερινά. Όπου να' ναι, έρχεται.
ΠΗΓΗ toxwni.gr

Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου