Δευτέρα 6 Ιουλίου 2015

ΧΡΗΣΤΟ ΖΩΗ, ΠΗΓΑΙΝΕ ΤΩΡΑ ΕΣΥ Ο ΙΔΙΟΣ ΣΤΗΝ ΠΛΑΤΕΙΑ ΣΥΝΤΑΓΜΑΤΟΣ !!!

Γράφει ο Γιώργος Κοντός

Τώρα είναι η ώρα της ευθύνης, η ώρα της απόφασης !!!
Οι ραγδαίες εξελίξεις στο πολιτικό σκηνικό της χώρας, είναι αλήθεια ότι δεν μπορούν να αφήσουν κανέναν αδιάφορο και πολύ περισσότερο εμάς, που δεν σταματήσαμε ούτε στιγμή να συμμετέχουμε ενεργά στη διαμόρφωση της Νέας Μεταπολίτευσης.



Φίλε Χρήστο, άσε τις νουθεσίες και πήγαινε τώρα εσύ ο ίδιος στην Πλατεία Συντάγματος.
Θάμαστε εκεί πολλοί  να σε  περιμένουμε !!!



Δεν έχω σαφή ιδεολογικό και κομματικό προσανατολισμό, πράγμα που απορρέει από την αδυναμία της πολιτικής ανθρωπογεωγραφίας, όπως αυτή καθορίστηκε, τουλάχιστον την τελευταία δεκαετία, με εμφανή σημάδια σήψης, αδιαλλαξίας, ανικανότητας, φθηνού ψευτό-πατριωτισμού και με παντελή απουσία άρθρωσης, ουσιαστικού πολιτικού λόγου και σχεδιασμού.

Απέτυχε το πολιτικό σύστημα να πείσει, όχι μόνο εμένα, αλλά τους περισσότερους σκεπτόμενους πολίτες αυτής της χώρας, ως ψηφοφόρους.

Σύμφωνα με τις τρέχουσες πολιτικές εξελίξεις οφείλω να δηλώσω, πως η παραίτηση Σαμαρά που ήταν δεδομένη, με χαροποίησε πολύ διότι, ανεξάρτητα με τις πεποιθήσεις μου, απαιτείται και έχει ανάγκη η Πατρίδα από υγιείς πολιτικές δυνάμεις, σε όλο το φάσμα, προκειμένου να οδηγηθεί μια ώρα νωρίτερα στην έξοδο από το τέλμα στο οποίο βρίσκεται.

Η Πατρίδα έχει ανάγκη από ενότητα, Εθνική συνεννόηση και ομοψυχία, τώρα περισσότερο από κάθε άλλη φορά.

Απαιτείται ένας Αρχηγός της Αντιπολίτευσης, που να συγκεντρώνει στο πρόσωπο του όχι μόνο την αποδοχή, την εκτίμηση και τον σεβασμό των πολιτικών αντιπάλων, αλλά και την αποδοχή του Ελληνικού λαού, ώστε να διασφαλίζει τη συνοχή, να εγγυάται την σταθερότητα και της αρχές της δεδηλωμένης.

Με γνώμονα και αφετηρία την ανάγκη για εσωτερική κάθαρση και ενίσχυση των πολιτικών δυνάμεων στο εσωτερικό των κομμάτων, παίρνω ξεκάθαρη και ευθεία θέση στο θέμα ηγεσίας στην Νέα Δημοκρατία.

Άλλωστε, ο Αντώνης Σαμαράς βρίσκεται ήδη στο χρονοντούλαπο της ιστορίας, έχοντας στο ενεργητικό του την εξαπάτηση αρκετών από τους πρώην και νυν συνεργάτες του. Άλλωστε, το ποιόν του ανθρώπου καθορίζεται από τις αποφάσεις του και ο Αντώνης Σαμαράς ήδη κρίνεται για αυτές.

Στην παρούσα φάση η Νέα Δημοκρατία έχει ανάγκη από ανθρώπους ικανούς, που έχουν αποδείξει με τους λόγους και τις πράξεις τους ότι είναι έντιμοι και έτοιμοι να προτείνουν λύσεις, λύσεις στοχευμένες και επί της ουσίας και όχι πολιτικές φιέστες με βεγγαλικά χωρίς ουσία και αποτέλεσμα, διότι ο Ελληνικός Λαός και η λαϊκή δεξιά από αυτό έχουν ανάγκη.

Και γιατί να το κρύψωμεν άλλωστε, η θλιβερή και τρισάθλια αντιπολίτευση, με την οποία ταυτίστηκε η Νέα Δημοκρατία ήταν επιλογή Αντώνη Σαμαρά, (την οποία καταδικάσαμε κατ' επανάληψη και δικαιωθήκαμε εκ του αποτελέσματος), έτσι που δημιουργήθηκε η εντύπωση πως η λαϊκή δεξιά τρίβει τα χέρια της με τη νίκη του ΣΥΡΙΖΑ.

Η Νέα Δημοκρατία χρειάζεται έναν νέο άνθρωπο, ικανό και άφθαρτο. 
Που να ξέρει να διεκδικεί και να μάχεται. 
Που ξέρει να δουλεύει, να πετυχαίνει και να ενώνει τους ανθρώπους δίπλα του. 
Έναν άνθρωπο που να ξέρει να παράγει έργο, να ξέρει να στέκεται απέναντι στους ισχυρούς, να εξηγεί εκείνο που πρέπει και να κερδίζει αυτό που θέλει.

Σε αυτούς τους ανθρώπους σίγουρα κατά την άποψη μου ΔΕΝ συγκαταλέγονται οι: Νίκος Δένδιας, Ντόρα Μπακογιάννη, Κυριάκος Μητσοτάκης, Γιάννης Κεφαλογιάννης, Γιώργος Πατούλης, Μάκης Βορίδης και οπωσδήποτε ΟΧΙ οι Άδωνις Γεωργιάδης και Ευάγγελος Βενιζέλος (όπως διάβασα ειρωνικά, σε κάποιο blog).


Η Κεντροδεξιά έχει μια τεράστια ευκαιρία να επιλέξει έναν άνθρωπο που στο πρόσωπο του θα συνυπάρχουν όλες οι προϋποθέσεις, για έντιμο πολιτικό διάλογο, έχοντας στα υπέρ του την ικανότητα να παράγει άμεσα και υπεύθυνα στοχευμένο έργο, να έχει το λαϊκό έρεισμα.

Περιθώρια για λάθη ΔΕΝ υπάρχουν, κανείς δεν μπορεί να ''παίζει'' ή πολύ περισσότερο να αμφισβητήσει την ανάγκη για σοβαρότητα ενός πολιτικού αρχηγού - ηγέτη, ώστε να έχει τον σεβασμό αυτών που συνομιλεί και που διοικεί.

Ένας τέτοιος άνθρωπος κατά την ταπεινή μου άποψη, με εμπειρία στα οικονομικά, με πολιτικά ένσημα ως υπουργός αλλά και με επαγγελματικά ένσημα ως μαχόμενος δικηγόρος, είναι οΧΡΗΣΤΟΣ ΖΩΗΣ, με σύγχρονο μεστό και στοχευμένο πολιτικό λόγο, ικανός να ηγηθεί και να οδηγήσει στην επόμενη μέρα την παράταξη της λαϊκής κεντροδεξιάς.

Χρήστο, ξέρω ποιος άνθρωπος είσαι, ξέρω ότι είσαι ταπεινός και δεν θα έβγαινες ποτέ μπροστά, όμως αυτή την χρονική στιγμή που Νέα Δημοκρατία έχει απολέσει την δεδηλωμένη, θεωρώ πως είσαι το καταλληλότερο πρόσωπο να οδηγήσει την παράταξη έξω από το τέλμα, να συσπειρώσει τον κόσμο της, ενώ ταυτόχρονα συγκεντρώνεις στο πρόσωπο σου τον σεβασμό και την εκτίμηση των περισσοτέρων τόσο εντός και πολύ περισσότερο εκτός, Νέας Δημοκρατίας. 

Αυτά είναι μερικά από τα απαραίτητα στοιχεία, που απαιτούνται, ως προϋπόθεση, να έχει ένας υποψήφιος αρχηγός της Νέας Δημοκρατίας, για να την οδηγήσει με ασφάλεια και υπευθυνότητα στην επόμενη μέρα, για να υπάρχει και πολιτική συνεννόηση και συνοχή με τα υπόλοιπα πολιτικά κόμματα. 

Ωστόσο, δεν μπορώ να μην σχολιάσω, πως κατά το παρελθόν, έχει αποδειχθεί ότι είσαι δίκαιος και έντιμος, διεγράφηκες με μία ψυχρή, κυνική και αντιδημοκρατική απόφαση του πολιτικού τρομοκράτη Αντώνη Σαμαρά.
Πολλοί δεν γνωρίζουν ότι, εκδιώχθηκες από το κόμμα που υπηρέτησες απ' τα μαθητικά σου χρόνια, όταν διαφώνησες και είδες πως το κόμμα που στήριζες, ακολουθούσε την λάθος πεπατημένη, την λάθος οδό για την χώρα, δηλαδή την οδό των Μνημονίων και δικαιώθηκες, σε αντίθεση με άλλους πολιτικούς κλακαδόρους που ήταν έτοιμοι να υποθηκεύσουν την χώρα στον βωμό της πολιτικής τους καριέρας.

Πιστεύω ακράδαντα, πώς είσαι ο άνθρωπος που αντιστέκεται στην αδικία και στον πολιτικό σαλτιμπαγκισμό, μέχρι σήμερα κράτησες τον πολιτικό πήχη ψηλά, πράγμα που δεν μου κάνει καθόλου εντύπωση και αυτό λόγο της προσωπικότητας σου.

Από πολιτικής άποψης, οφείλω να σου πω, πως μου θυμίζεις την περίπτωση του Στέφανου Στεφανόπουλου και θέλω να γνωρίζεις πως αν χρειαστείς οποιαδήποτε βοήθεια, θα σε στηρίξω με όλες μου τις δυνάμεις, διότι άνθρωποι της δικής σου πολιτικής και όχι μόνον ποιότητας είναι ελάχιστοι !!! 

Διότι ως γνωστόν, η τιμιότητα, ως επί το πλείστον, είναι λιγότερο επικερδής από την ατιμία, ενώ η ακεραιότητα δεν έχει ανάγκη από κανόνες ή δόγματα και επειδή ήσουν πάντα ειλικρινής και δίκαιος, η παρουσία σου στην Νέα Δημοκρατία είναι ένα κομπλιμέντο και χαρά όχι μόνο για τους ψηφοφόρους της, αλλά και για το σύνολο του πολιτικού κόσμου.

Ήρθε λοιπόν η ώρα, να βάλεις στην άκρη την ταπεινότητα σου, να προσπεράσεις τους δισταγμούς σου, να διεκδικήσεις την θέση που σου αρμόζει στην πολιτική ανθρωπογεωγραφία, να πιστέψεις στις δυνατότητες σου και να διεκδικήσεις την Αρχηγία.

Ήρθε η ώρα να δεχτείς τα πράγματα όπως είναι, γνωρίζοντας εκ των προτέρων ότι μπορείς να αντέχεις την ταχύτητα τους, με αδιαμφισβήτητα εφόδια την ικανότητα και το ατομικό και το πολιτικό σου ήθος !!!

Δεν απαιτείται τίποτα παραπάνω, πίστεψε το και είμαι σίγουρος πως οι υπάλληλοι της Νέας Δημοκρατίας, δεν θα κατεβάζουν στο απώτερο μέλλον την δική σου φωτογραφία, σε αντίθεση με αυτό που πράττουν τώρα, όταν και όποτε αποφασίσεις να αποχωρήσεις από την παράταξη και τον πολιτικό στίβο !!!
(βλέπε:  http://fonaklas.blogspot.gr/2015/07/blog-post_443.html )



Ήρθε η ώρα να εγγυηθείς την Ενότητα της παράταξης και του Ελληνικού λαού.

Τέλος, σχολιάζοντας το tweet σου, πιστεύω πως ΕΣΥ Χρήστο Ζώη, μπορείς να σταθείςΕΠΑΞΙΑ και χωρίς φόβο η δισταγμό, στην μέση της πλατείας Συντάγματος !!!
Επίσης πιστεύω ακράδαντα, πως οπωσδήποτε μπορείς να αντέξεις περισσότερο από όλους όσους διεκδικούν, η θα διεκδικήσουν θέση στην Αρχηγία της Νέας Δημοκρατίας, δίκαια, επάξια και με την λαϊκή συναίνεση των περισσοτέρων εντός και εκτός Ν.Δ !!!

Γεώργιος Κοντός

Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου