Πέμπτη 25 Ιουνίου 2015

ΗΡΘΕ Η ΩΡΑ ΤΩΝ ΣΚΙΩΝ !!! Η ΤΑΝ Η ΕΠΙ ΤΑΣ !!!

Στρατηγική με τακτικούς ελιγμούς είναι ο πιο σίγουρος δρόμος για τη νίκη, ωστόσο οι τακτικοί ελιγμοί χωρίς στρατηγική, είναι ο θόρυβος πριν την ήττα !!!
Σε κάθε περίπτωση η τέχνη του πολέμου έγκειται στο να κερδίζουμε χρόνο, ιδίως όταν έχουμε κατώτερες δυνάμεις και αυτό οφείλω να ομολογήσω πως ήταν η πρώτη σου Νίκη Αλέξη.

Όμως μην ξεχνάς πως πρέπει να αναπτύσσεις μια στρατηγική που να χρησιμοποιεί όλες τις συνθήκες και τα στοιχεία που είναι διαθέσιμες ανά πάσα στιγμή και η καλύτερη στρατηγική βασίζεται σε ένα σύνολο πολλών εναλλακτικών αποκρίσεων.


Η επιτυχία Αλέξη, δεν μετριέται από αυτό που έχεις κατορθώσει, αλλά από την αντίσταση που συνάντησες και από το κουράγιο που έδειξες στη μάχη απέναντι σε αμέτρητες αντιξοότητες και αυτές καθαυτές ήταν πολλές !!!


Οι σκιές, η λεγόμενη ''Τρόικα'' εσωτερικού άρχισε ήδη τις προσωπικές επιθέσεις, έτσι θα έχουμε την δυνατότητα να απολαύσουμε από τους Μνημονιακούς παπαγάλους όλο το επόμενο διάστημα ένα υπέροχο θέαμα ''θεάτρου Σκιών''. Ήδη, ο γνωστός τηλεοπτικός παπ@γάλος Μπάμπης Παπαδημητρίου (που δεν κρατιέται!) ξεκίνησε από σήμερα με τον Νίκο Παππά.

Φυσικά η αντιπάθεια του γνωστού Μπάμπη προς το πρόσωπο του Υπουργού Επικρατείας είναι γνωστή και δεδομένη, αφού ο Παππάς είναι κάθε τρεις και λίγο στις Βρυξέλλες και "πολεμάει" με τις παράλογες απαιτήσεις του ΔΝΤ, την ίδια στιγμή που ο γνωστός Μπάμπης από την πολυθρόνα του τηλε-θρόνου του, φωνάζει: "Βάστα γερά ΔΝΤ"!!!

Ο γνωστός τσάτσος των Τραπεζών ο πιο μεγάλος γλείφτης των αφεντικών του, ο άνθρωπος που έγινε γνωστός και έχει πιάσει στασίδι στο (προσωρινής άδειας) τηλεοπτικό σταθμό ΣΚΑΪ, μόνο και μόνο επειδή εκφράζει τα συμφέροντα των τραπεζιτών καλύτερα από οποιονδήποτε άλλο.


Ήρθε η ώρα να πέσουν οι μάσκες, να αποκαλυφθούν όσοι παίζουν τους ''βρώμικους'' ρόλους, εξυπηρετώντας ξένα, προς τα δικά μας (Ελληνικά) συμφέροντα.

Αυτές οι μέρες θα είναι σκοτεινές και τα όργανα αυτών θα κάνουν ότι περνά από το χέρι τους, προκειμένου να εξυπηρετήσουν τα συμφέροντα των ''αφεντικών'' τους, με σκοπό και μόνο γνώμονα το ίδιον όφελος.

Αυτές οι ημέρες είναι ιστορικές και η ιστορία έχει σελίδες γραμμένες με μελανά χρώματα αλλά και από στιγμές που σε κάνουν να νιώθεις περήφανος, η συγκεκριμένη χρονική στιγμή μου προκαλεί θλίψη και απέχθεια η οποία αντικατοπτρίζεται στα πρόσωπα όλων εκείνων που με μόνο σκοπό το ίδιον όφελος, είναι έτοιμοι να εκδώσουν και την ΜΑΝΑ που τους γέννησε, βδελύγματα ποταπών καιρών.
Ιστορικά έχουν καταγραφεί ως εφιάλτες, δωσίλογοι, γερμανοτσολιάδες, γερολαδάδες κλπ.


Θυμίζω τον παρακάτω διάλογο, σας θυμίζει κάτι;;;

«… Περί την 2α πρωϊνήν της 6ης Μαρτίου, ο Ελ. Βενιζέλος απεσύρθη δια να κοιμηθή. Μόλις όμως ευρέθει εις τον κοιτώνα του, ήκουσε να εισέρχωνται εις το παραπλεύρως γραφείον ο υιός του Σοφοκλής και ο Σκουλάς. 
Μετά εν τέταρτον της ώρας ενεφανίσθη προ αυτού ο Πλαστήρας. 
– Χάνουμε τας Αθήνας, είπεν εις τον Βενιζέλον. 
Οι Λαϊκοί θα έχουν την απόλυτον πλειοψηφίαν. 
Τι θα γίνει;  Θα παραδώσετε την εξουσίαν; 
- Φυσικά, του απήντησεν ο Βενιζέλος, εκδηλώνοντας συγχρόνως την έκπληξιν του δια την ερώτησιν. 
– Θα έχουμε τα ίδια της 1ης Νοεμβρίου τότε, περετήρησεν ο Πλαστήρας. Θα γίνουν ταραχές, συλλήψεις Βενιζελικών, δολοφονίες, και κύριος οίδε τι άλλο. Γι’ αυτό , εγώ σκέπτομαι να πάω στους συνοικισμούς, να εξεγείρω τους πρόσφυγας και να τους φέρω εις την πόλιν για να ζητήσουν την εγκαθίδρυσιν δικτατορίας. Θα κάνουμε ότι και στην Ιταλία, που χάρις εις τον Φασισμόν προοδεύει. 
Ο Βενιζέλος του απήντησεν ότι ήτο ενθουσιασμένος με το κοινοβουλευτικόν καθεστώς… Η Ιταλία, προσέθεσεν, επήγαινε καλά, διότι εκεί υπήρχε δικτάτωρ, ενώ εις την Ελλάδα δεν υπήρχε δικτάτωρ. 
-Εγώ, συνέχισε ο Βενιζέλος, δεν νομίζω αγαπητέ φίλε στρατηγέ Πλαστήρα, ότι είσαι ικανός να κάνεις τον δικτάτορα, ως ο Μουσσολίνι. Όχι μόνο δεν είσαι ικανός, αλλά δεν έχεις και την πλειάδα, τας εκατοντάδας των εκλεκτών συνεργατών του Μουσσολίνι. Μετά δύο – τρείς μήνας θα καταπέσης οικτρώς, διότι κανένα από τα μεγάλα προβλήματα, που έχεις ν’ αντιμετωπίσης, δεν θα κατορθώσης να λύσης… Αν πείσης τον Μουσσολίνι να αφήση την Ιταλία και να έλθη εδώ, τότε ίσως συμφωνήσω να γίνη Δικτατορία…». 
Διάλογος του Ελ. Βενιζέλου και Ν. Πλαστήρα, ως ακριβώς ούτος αναφέρεται εις την Ιστορίαν του φανατικού Βενιζελικού κ. Δαφνή σελ. 183



Γράφει ο Γεώργιος Κοντός

Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου