Παρασκευή 17 Ιουλίου 2015

ΣΥΝΑΝΤΗΣΗ ΤΣΑΚΑΛΩΤΟΥ ΜΕ ΤΟΝ ΑΜΕΡΙΚΑΝΟ ΝΟΜΠΕΛΙΣΤΑ ΟΙΚΟΝΟΜΟΛΟΓΟ JOSEPH STIGLITZ



Τον Αμερικανό, νομπελίστα οικονομολόγο κ. Joseph Stiglitz δέχτηκε σήμερα στις 15:00, o υπουργός οικονομικών κ. Ευκλείδης Τσακαλώτος στο υπουργείο.

Ο υπουργός εξέφρασε τις θερμές του ευχαριστίες προς τον κ. Stiglitz για την υποστηρικτική του στάση απέναντι στη χώρα και το λαό της. Στη συνέχεια τον ενημέρωσε για την πορεία των διαπραγματεύσεων που προηγήθηκαν της συμφωνίας της 13ης Ιουλίου 2015 και του εξέθεσε τα προβλήματα τα οποία συνάντησε η ελληνική πλευρά. Επίσης αναφέρθηκε στις δυσκολίες που αναμένεται να εμφανιστούν στην εφαρμογή της συμφωνίας.

Ο κ. Stiglitz εξέφρασε τις επιφυλάξεις του ως προς την οικονομική λογική της συμφωνίας. Προσέθεσε, ωστόσο, ότι τόσο ο ίδιος όσο και ένας μεγάλος αριθμός γνωστών και έγκριτων επιστημόνων από την Ευρώπη και την Αμερική προσφέρονται να βοηθήσουν την ελληνική κυβέρνηση με όποιον δυνατό τρόπο στην προσπάθειά της για τερματισμό της λιτότητας και έξοδό της από τη βαθιά οικονομική κρίση.



Σας θυμίζω τι έλεγε ο  κ. Stiglitz  Nobel winner: ''Germany's the problem, not Greece''
Εδώ το σχετικό άρθρο στον τηλεοπτικό σταθμό CNBC : http://www.cnbc.com/2015/01/26/nobel-winner-germanys-the-problem-not-greece.html

Παρακολουθήστε στο παρακάτω βίντεο τι είπε σχετικά με Ελληνικό χρέος στον τηλεοπτικό σταθμό ALJAZEERA :




Γράφει ο Γεώργιος Κοντός

Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου