Τρίτη, 5 Ιουλίου 2016

ΚΟΝΤΟΜΗΝΑΣ ΤΗΛΕΤΥΠΟΣ & ΝΑΥΤΕΜΠΟΡΙΚΗ ΕΧΟΥΝ ΛΗΞΙΠΡΟΘΕΣΜΑ ΔΑΝΕΙΑ ΠΡΟΣ EUROBANK !!!

Ο όμιλος επιχειρήσεων του επιχειρηματία Δημήτρη Κοντομηνά, η Τηλέτυπος Α.Ε. και η Ναυτεμπορική έχουν ληξιπρόθεσμα δάνεια προς τη Eurobank.
Αυτό απάντησε o διευθύνων σύμβουλος της Eurobank, Φωκίων Καραβίας σε σχετικές ερωτήσεις βουλευτών κατά τη διάρκεια της κατάθεσής του σήμερα 5 Ιουλίου 2016 στην εξεταστική επιτροπή που διερευνά τη νομιμότητα δανειοδότησης των πολιτικών κομμάτων και των μέσων μαζικής ενημέρωσης.

Ο όμιλος Κοντομηνά χρωστά 3,387 εκατ. ευρώ, η Τηλέτυπος Α.Ε. 13 εκατ. ευρώ και η Ναυτεμπορική 148.000 ευρώ. Οπως διευκρίνισε, ο διευθύνων σύμβουλος της Eurobank η τράπεζα δεν έχει υπόλοιπα με τον τηλεοπτικό σταθμό Alpha, που ανήκει στον επιχειρηματία Δημήτρη Κοντομηνά, αλλά το ποσό αφορά συνολικά σε δραστηριότητες του παραπάνω επιχειρηματία.

Η Εurobank πάντως έχει τη μικρότερη έκθεση δανείων προς τον κλάδο των μέσων μαζικής ενημέρωσης (85 εκατ. ευρώ έναντι 430 εκατ. ευρώ της Εθνικής Τράπεζας) και προς τα κόμματα αφού ασκούσε συντηρητική πολιτική, όπως κατέθεσε ο διευθύνων σύμβουλος της τράπεζας.

Σε ότι αφορά τα δάνεια προς κόμματα είναι 8,5 εκατ. συν τόκους 13 εκατ. ευρώ (προς ΠΑΣΟΚ και Νέα Δημοκρατία), τα οποία είναι ληξιπρόθεσμα και η τράπεζα τα έχει καταγγειλει. Το μερίδιο της Eurobank είναι μόλις 3% στο σύνολο των δανείων που οι τράπεζες έχουν χορηγήσει προς τα κόμματα.

Πάντως ο κ. Καραβίας δεν τεκμηρίωσε επαρκώς το γεγονός της διαφημιστικής δαπάνης προς κομματικά έντυπα όπως είναι η Αυγή και ο Ριζοσπάστης.
Στην Αυγή, όπως είπε, δόθηκε ποσό 70.000 ευρώ μόνο το 2015!

ΠΗΓΗ marketfair.gr

Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου