Παρασκευή, 12 Ιουνίου 2015

ΑΥΤΟ ΘΑ ΠΕΙ ΕΓΚΛΗΜΑ ΑΥΤΟ ΘΑ ΠΕΙ ΠΡΟΔΟΣΙΑ !!! ΕΝΑ ΕΧΩ ΝΑ ΠΩ ΣΚ@ΤΑ ΣΤΟΝ ΤΑΦΟ ΣΑΣ ΠΡΟΔΟΤΕΣ ΓΕΡΜΑΝΟΤΣΟΛΙΑΔΕΣ !!!

ΕΝΑ ΕΧΩ ΝΑ ΠΩ ΣΚ@ΤΑ ΣΤΟΝ ΤΑΦΟ ΣΑΣ ΠΡΟΔΟΤΕΣ ΓΕΡΜΑΝΟΤΣΟΛΙΑΔΕΣ !!!
ΦΑΚΕΛΟΣ ΚΥΠΡΟΥ η Προδοσία της Κύπρου !!!
ΟΙ ΔΗΘΕΝ ΕΛΛΗΝΕΣ ΠΑΤΡΙΩΤΕΣ ΠΡΟΔΩΣΑΝ ΚΑΙ ΞΕΠΟΥΛΗΣΑΝ ΣΤΟΥΣ ΤΟΥΡΚΟΥΣ ΤΗΝ ΚΥΠΡΟ !!!

Το πρώτο πολεμικό ανακοινωθέν από το ΡΙΚ

 ΑΝΟΙΓΟΥΜΕ ΤΟ ΦΑΚΕΛΟ ΤΗΣ ΚΥΠΡΟΥ : ΑΠΟΚΑΛΥΠΤΟΥΜΕ ΠΡΟΔΟΣΙΑ & ΕΝΟΧΟΥΣ !!!


Κυβέρνηση Ζαϊμη
1915 και, συγκεκριμένα, στην 17/10/1915, όταν η Μ. Βρετανία προσφέρει στην Ελλάδα, εντελώς δωρεάν, την παραχώρηση της Κύπρου.
Αυτή ήταν η πρώτη μεγάλη ευκαιρία για την ένωση της Κύπρου με την Ελλάδα, που χάθηκε με 100% ελληνική υπαιτιότητα, αφού η Κυβέρνηση ΑΛΕΞΑΝΔΡΟΥ ΖΑΪΜΗ, προσκολλημένη στη γερμανόφιλη κατεύθυνση των ελληνικών ανακτόρων και της βαυαρικής βασιλικής οικογένειας της Ελλάδος, πρόδωσε το όραμα της ένωσης και αρνήθηκε την προσφορά !!!

Μπορείτε να το διαβάσετε στη σελίδα 572 του Πορίσματος της Βουλής του 1988 για το Φάκελο της Κύπρου !!!


Κυβέρνηση ΝΙΚΟΛΑΟΥ ΠΛΑΣΤΗΡΑ

Το 1949, με πρωτοβουλία της κυπριακής εκκλησίας υπό τον Μακάριο τον Β', διενεργήθηκε για πρώτη φορά δημοψήφισμα για την ένωση της Κύπρου με την Ελλάδα, στο οποίο το 95,7% των Κυπρίων ψήφισαν "ΝΑΙ" !!!
Έτσι, κατέφθασε στην Ελλάδα κυπριακή αντιπροσωπεία που κατέθεσε τους φακέλους του δημοψηφίσματος στον τότε Πρόεδρο της Βουλής των Ελλήνων, προκειμένου αυτός να τους διαβιβάσει στην Κυβέρνηση ΝΙΚΟΛΑΟΥ ΠΛΑΣΤΗΡΑ, για να προβεί στις περαιτέρω ενέργειες και να πράξει ότι απαιτούνταν ενώπιον της διεθνούς κοινότητας, για την ένωση της Κύπρου με την Ελλάδα, που αποφασίστηκε με δημοψήφισμα από τον κυπριακό λαό και, μάλιστα, σχεδόν ομόφωνα, με ποσοστό 95,7%.

ΟΜΩΣ, Η ΚΥΒΕΡΝΗΣΗ ΝΙΚΟΛΑΟΥ ΠΛΑΣΤΗΡΑ ΠΡΟΔΩΣΕ ΓΙΑ ΔΕΥΤΕΡΗ ΦΟΡΑ ΤΟ ΟΡΑΜΑ ΤΗΣ ΕΝΩΣΗΣ ΤΗΣ ΚΥΠΡΟΥ ΜΕ ΤΗΝ ΕΛΛΑΔΑ,ΑΡΝΟΥΜΕΝΗ ΝΑ ΠΑΡΑΛΑΒΕΙ ΤΟΥΣ ΦΑΚΕΛΟΥΣ ΤΟΥ ΚΥΠΡΙΑΚΟΥ ΔΗΜΟΨΗΦΙΣΜΑΤΟΣ, με την άθλια αιτιολογία ότι, δήθεν, δεν ήταν η κατάλληλη στιγμή για κάτι τέτοιο.
Διαβάστε το στο Πόρισμα της Βουλής του 1988 για το Φάκελο της Κύπρου, στη σελίδα 573.

Κυβέρνηση ΝΙΚΟΛΑΟΥ ΠΛΑΣΤΗΡΑ & ΣΟΦΟΚΛΗ ΒΕΝΙΖΕΛΟΥ

Το 1951, η Κυβέρνηση ΝΙΚΟΛΑΟΥ ΠΛΑΣΤΗΡΑ & ΣΟΦΟΚΛΗ ΒΕΝΙΖΕΛΟΥ, αλλάζει την ατζέντα της ένωσης Ελλάδας και Κύπρου, με την ελληνική αντιπροσωπεία στον ΟΗΕ, υπό τους ΓΕΩΡΓΙΟ ΜΑΥΡΟ και ΛΟΥΚΗ ΑΚΡΙΤΑ, να θέτει το κυπριακό στη διεθνή κοινότητα υπό το πρίσμα της ΑΥΤΟΔΙΑΘΕΣΗΣ, δηλαδή της ανεξαρτησίας, ζητώντας δημοψήφισμα για την καθιέρωση της αρχής της αυτοδιάθεσης (σελ. 573 του πορίσματος).
Δηλαδή, ενώ υπήρχε έγκυρο και αποδεκτό δημοψήφισμα από το 1949, με ομόφωνη σχεδόν απόφαση του κυπριακού λαού (95,7%) για ένωση με την Ελλάδα, οι προδοτικές μεταπολεμικές ελληνικές κυβερνήσεις των δοσιλόγων της κατοχής και των απογόνων τους, άλλαξαν την ατζέντα του αιτήματος του κυπριακού λαού και ζητούσαν από τη διεθνή κοινότητα αλλά και από την Αγγλία, αντί της ΕΝΩΣΗΣ ΜΕ ΤΗΝ ΕΛΛΑΔΑ, την ΑΥΤΟΔΙΑΘΕΣΗ της Κύπρου, δηλαδή την ανεξαρτησία της !!!

Το αποτέλεσμα ήταν το κυπριακό να οδηγηθεί εκ του πονηρού στην παγίδα των ΤΡΙΜΕΡΩΝ ΣΥΝΘΗΚΩΝ ΤΟΥ ΛΟΝΔΙΝΟΥ ΚΑΙ ΤΗΣ ΖΥΡΙΧΗΣ, που ΑΚΥΡΩΣΑΝ ΤΗ ΣΥΝΘΗΚΗ ΤΗΣ ΛΩΖΑΝΗΣ και ξανάβαλαν τους Τούρκους στο παιχνίδι της Κύπρου !!!

Έτσι, τον Σεπτέμβριο του 1955 ολοκληρώνει τις εργασίες της η ΤΡΙΜΕΡΗΣ ΔΙΑΣΚΕΨΗ ΤΟΥ ΛΟΝΔΙΝΟΥ, στην οποία συμμετείχαν ΕΛΛΑΔΑ, ΤΟΥΡΚΙΑ & ΑΓΓΛΙΑ (την Ελλάδα εκπροσώπησε ο λεγόμενος ΣΤΕΦ-ΣΤΕΦ, ΣΤΕΦΑΝΟΣ ΣΤΕΦΑΝΟΠΟΥΛΟΣ), όπου, σημειωτέο, η Κύπρος όχι μόνον δεν συμμετείχε αλλά, επιπλέον, στις 16/07/1955 ο ΑΡΧΙΕΠΙΣΚΟΠΟΣ ΜΑΚΑΡΙΟΣ ΚΑΤΗΓΓΕΙΛΕ ΤΗ ΔΙΑΣΚΕΨΗ ως "παγίδα προορισμένη να περιπλέξει το κυπριακό κατά τρόπο ανεπανόρθωτο" (σελ. 573 του πορίσματος) !!!


Κυβέρνηση ΚΩΝΣΤΑΝΤΙΝΟΥ ΚΑΡΑΜΑΝΛΗ

Στις 15/07/1957, αναλαμβάνει τα ηνία της ελληνικής διαπραγμάτευσης του κυπριακού,
ο τότε πρωθυπουργός ΚΩΝΣΤΑΝΤΙΝΟΣ ΚΑΡΑΜΑΝΛΗΣ, που συνέχισε το ίδιο βιολί της αυτοδιάθεσης και της ανεξαρτησίας της Κύπρου, στο οποίο, επιστρέφοντας από την εξορία,αναγκάστηκε πλέον να προσχωρήσει και ο Αρχιεπίσκοπος Μακάριος, αφού το αίτημα της ένωσης της Κύπρου με την Ελλάδα, συνέχιζε να μη βρίσκει ανταπόκριση ούτε ακόμη στην ελληνική πολιτική σκηνή (σελ. 574 
του πορίσματος).
Μετά από πολύμηνες διαβουλεύσεις, μετά την εμφάνιση των πρώτων τουρκικών επεισοδίων και βιαιοπραγιών στην Κύπρο και με την πλήρη απουσία της κυπριακής αντιπροσωπείας από τις διαπραγματεύσεις, την 11/02/1959, η κυβέρνηση ΚΩΝΣΤΑΝΤΙΝΟΥ ΚΑΡΑΜΑΝΛΗ ολοκληρώνει την πρώτη φάση της προδοσίας της Κύπρου, υπογράφοντας την ΤΡΙΜΕΡΗ ΣΥΝΘΗΚΗ ΤΗΣ ΖΥΡΙΧΗΣ, με την οποία ΑΝΕΤΡΑΠΗ Η ΣΥΝΘΗΚΗ ΤΗΣ ΛΩΖΑΝΗΣ και η Κύπρος ανακηρύχθηκε ως ΑΝΕΞΑΡΤΗΤΟ ΚΡΑΤΟΣ ΕΙΔΙΚΟΥ ΚΑΘΕΣΤΩΤΟΣ, υπό την Αγγλοελληνοτουρκική συγκυριαρχία, με τη ΔΙΕΘΝΗ ΑΝΑΓΝΩΡΙΣΗ ΚΑΙ ΑΠΟΔΟΧΗ ΤΗΣ ΤΟΥΡΚΙΑΣ ΩΣ ΕΓΓΥΗΤΡΙΑΣ ΔΥΝΑΜΗΣ ΤΗΣ ΝΕΑΣ ΚΥΠΡΙΑΚΗΣ ΠΡΟΕΔΡΙΚΗΣ ΔΗΜΟΚΡΑΤΙΑΣ !!!
Αποτέλεσμα όλων αυτών ήταν ότι, την 11/02/1959, η Ελλάδα ξανάφερε τους Τούρκους πίσω στην Κύπρο, την οποία είχαν εγκαταλείψει με τη συνθήκη της ΛΩΖΑΝΗΣ από το 1923, δηλαδή πριν 36 ολόκληρα χρόνια !!!

Ο ΕΥΑΓΓΕΛΟΣ ΑΒΕΡΩΦ

Ο ΕΥΑΓΓΕΛΟΣ ΑΒΕΡΩΦ ΚΑΙ ΟΙ ΜΕΤΕΠΕΙΤΑ ΠΡΑΞΙΚΟΠΗΜΑΤΙΕΣ ΑΞΙΩΜΑΤΙΚΟΙ ΤΟΥ Ι.Δ.Ε.Α. που έλεγχαν τον στρατό (δηλαδή η ομάδα Γ. Παπαδόπουλου) τάχθηκαν εξ'αρχής ΚΑΤΑ ΤΗΣ ΕΓΚΑΤΑΣΤΑΣΗΣ ΤΗΣ ΕΛΛΗΝΙΚΗΣ ΜΕΡΑΡΧΙΑΣ ΣΤΗΝ ΚΥΠΡΟ και ζητούσαν την απόσυρσή της, ΑΦΟΥ ΥΠΟΣΤΗΡΙΖΑΝ ΗΔΗ ΑΠΟ ΤΑ ΤΕΛΗ ΤΗΣ ΔΕΚΑΕΤΙΑΣ ΤΟΥ 50' ΤΟΝ ΠΡΟΑΓΓΕΛΟ ΤΟΥ ΣΗΜΕΡΙΝΟΥ ΣΧΕΔΙΟΥ ΑΝΑΝ, ΤΟ ΛΕΓΟΜΕΝΟ ΤΟΤΕ ΣΧΕΔΙΟ ΑΤΣΕΝΣΟΝ, το οποίο προέβλεπε τη διχοτόμηση της Κύπρου και την ένωση του ελληνοκυπριακού εδάφους με την Ελλάδα και του Τουρκοκυπριακού με την Τουρκία.
Εναλλακτικά, η Πρεσβεία των ΗΠΑ στην Αθήνα, πρότεινε τότε στην κυβέρνηση ΓΕΩΡΓΙΟΥ ΠΑΠΑΝΔΕΡΟΥ τη λύση της ένωσης ολόκληρης της Κύπρου με την Ελλάδα, με αντάλλαγμα την παραχώρηση στην Τουρκία, εδαφών του Έβρου στην περιοχή του Διδυμότειχου.
Αυτό ήταν το περίφημο σχέδιο της ΑΝΤΙΠΑΡΟΧΗΣ, που τότε οι ΗΠΑ επέμεναν να γίνει εναλλακτικά δεκτό από την ελληνική κυβέρνηση, λέγοντας χαρακτηριστικά ότι "σας δίνουμε αντιπαροχή μια ολόκληρη πολυκατοικία και σας κακοφαίνεται που κρατάμε εμείς το ρετιρέ" !!!
ΑΥΤΟ ΤΟ ΑΘΛΙΟ ΣΧΕΔΙΟ ΑΤΣΕΝΣΟΝ, ΑΚΟΜΗ ΚΑΙ ΣΗΜΕΡΑ, ΚΑΠΟΙΟΙ ΠΡΟΣΠΑΘΟΥΝ ΝΑ ΜΑΣ ΤΟ ΠΟΥΛΗΣΟΥΝ ΩΣ ΤΟ ΔΗΘΕΝ ΣΧΕΔΙΟ ΓΙΑ ΤΗΝ ΕΝΩΣΗ ΤΗΣ ΕΛΛΑΔΟΣ ΜΕ ΤΗΝ ΚΥΠΡΟ !!!
ΑΥΤΟ ΕΙΝΑΙ ΤΟ ΑΘΛΙΟ, ΑΝΘΕΛΛΗΝΙΚΟ ΚΑΙ ΠΡΟΔΟΤΙΚΟ ΣΧΕΔΙΟ ΠΟΥ ΥΠΗΡΕΤΗΣΕ ΤΟ ΠΑΛΑΤΙ, ΟΤΑΝ ΤΟΝ ΙΟΥΛΙΟ 1965 ΠΡΟΚΑΛΕΣΕ ΤΗΝ ΑΠΟΣΤΑΣΙΑ ΜΕ ΑΦΟΡΜΗ ΤΗ ΣΚΕΥΩΡΙΑ ΤΟΥ Α.Σ.Π.Ι.Δ.Α. ΚΑΙ, ΣΤΗ ΣΥΝΕΧΕΙΑ, ΤΟ ΥΠΗΡΕΤΗΣΕ ΚΑΙ Η ΧΟΥΝΤΑ ΤΩΝ ΣΥΝΤΑΓΜΑΤΑΡΧΩΝ, ΠΟΥ ΠΑΡΕΔΩΣΕ ΤΗΝ ΚΥΠΡΟ ΣΤΟΝ ΑΤΤΙΛΑ Ι ΤΟ 1974 !!!


Παλάτι, Ηγεσία Στρατού και πλειοψηφία του Ελληνικού Πολιτικού Συστήματος της δεκαετίας του 60, ακόμη και εντός της ΕΝΩΣΕΩΣ ΚΕΝΤΡΟΥ, έκαναν αγώνα να διχοτομήσουν και να ξεπουλήσουν την Κύπρο και, προκειμένου να το πετύχουν, ΕΦΤΑΣΑΝ ΣΤΟ ΣΗΜΕΙΟ ΝΑ ΣΤΗΣΟΥΝ ΤΗΝ ΑΠΟΣΤΑΣΙΑ ΤΟ 1965, ΝΑ ΡΙΞΟΥΝ ΤΗΝ ΚΥΒΕΡΝΗΣΗ ΚΑΙ ΝΑ ΠΑΡΑΔΩΣΟΥΝ ΤΗΝ ΕΞΟΥΣΙΑ ΣΤΗ ΧΟΥΝΤΑ ΤΩΝ ΠΑΠΑΔΟΠΟΥΛΟΥ-ΙΩΑΝΝΙΔΗ, ΠΟΥ ΑΝΑΚΑΛΕΣΑΝ ΤΗΝ ΕΛΛΗΝΙΚΗ ΜΕΡΑΡΧΙΑ ΑΠΟ ΤΗΝ ΚΥΠΡΟ, αφήνοντάς την μεγαλόνησο επιχειρησιακά ακάλυπτη την ώρα που οι Τούρκοι μετέφεραν συστηματικά στρατό και όπλα ενώ, στη συνέχεια, Η ΧΟΥΝΤΑ ΠΑΠΑΔΟΠΟΥΛΟΥ-ΙΩΑΝΝΙΔΗ ΟΡΓΑΝΩΣΕ ΤΑ 2 ΠΡΑΞΙΚΟΠΗΜΑΤΑ ΚΑΤΑ ΤΟΥ ΑΡΧΙΕΠΙΣΚΟΠΟΥ ΜΑΚΑΡΙΟΥ, ΤΟ 1972 ΚΑΙ ΤΟ 1974, ανοίγοντας με το δεύτερο πραξικόπημα, που δυστυχώς πέτυχε, τον Ιούλιο 1974, την κερκόπορτα του ΑΤΤΙΛΑ Ι στους Τούρκους !!!

ΔΙΑΒΑΖΟΥΜΕ ΑΠΟ ΤΗ ΣΕΛ. 578 ΤΟΥ ΠΟΡΙΣΜΑΤΟΣ ΤΗΣ ΒΟΥΛΗΣ ΤΟΥ 1988 ΓΙΑ ΤΟΝ ΦΑΚΕΛΟ ΤΗΣ ΚΥΠΡΟΥ,ΣΧΕΤΙΚΑ ΜΕ ΤΗΝ ΑΝΑΚΛΗΣΗ ΤΗΣ ΜΕΡΑΡΧΙΑΣ ΠΟΥ ΧΑΡΑΚΤΗΡΙΖΕΤΑΙ ΩΣ ΑΞΙΟΠΟΙΝΗ ΠΡΑΞΗ !!!


ΕΙΝΑΙ ΑΠΙΣΤΕΥΤΟ !!!
ΟΙ ΔΗΘΕΝ ΕΛΛΗΝΕΣ ΠΑΤΡΙΩΤΕΣ ΤΗΣ ΧΟΥΝΤΑΣ ΤΩΝ ΣΥΝΤΑΓΜΑΤΑΡΧΩΝ ΠΡΟΕΤΟΙΜΑΖΑΝ ΕΠΙ 7 ΟΛΟΚΛΗΡΑ ΧΡΟΝΙΑ ΤΗΝ DE FACTO ΕΦΑΡΜΟΓΗ ΤΟΥ ΣΧΕΔΙΟΥ ΑΤΣΕΝΣΟΝ, ΜΕ ΤΗΝ ΕΙΣΒΟΛΗ ΤΟΥ ΑΤΤΙΛΑ ΚΑΙ ΤΗ ΔΙΧΟΤΟΜΗΣΗ ΤΗΣ ΚΥΠΡΟΥ, ΑΝΑΚΑΛΩΝΤΑΣ ΠΙΣΩ ΣΤΗΝ ΕΛΛΑΔΑ ΤΗ ΜΕΡΑΡΧΙΑ ΣΤΡΑΤΟΥ ΤΗΣ ΚΥΠΡΟΥ ΚΑΙ ΕΞΥΦΑΙΝΟΝΤΑΣ ΣΧΕΔΙΑ ΔΟΛΟΦΟΝΙΑΣ, ΠΡΑΞΙΚΟΠΗΜΑΤΟΣ ΚΑΙ ΑΝΑΤΡΟΠΗΣ ΤΟΥ ΝΟΜΙΜΟΥ ΕΛΛΗΝΟΚΥΠΡΙΟΥ ΗΓΕΤΗ ΤΗΣ ΚΥΠΡΟΥ, ΤΟΥ ΑΡΧΙΕΠΙΣΚΟΠΟΥ ΜΑΚΑΡΙΟΥ !!!


Στις 02/07/1974, ο ΑΡΧΙΕΠΙΣΚΟΠΟΣ ΜΑΚΑΡΙΟΣ, αγανακτισμένος από τα αίσχη των Ελλήνων του στρατηγού Γρίβα και της ΕΟΚΑ Β' στην Κύπρο (καταγγέλθηκαν μέχρι και δολοφονίες Ελληνοκυπρίων), στέλνει επιστολή διαμαρτυρίας στην Ελληνική Κυβέρνηση της Χούντας, με αποδέκτη τον Πρόεδρο ΦΑΙΔΩΝΑ ΓΚΙΖΙΚΗ !!!


ΔΙΑΒΑΣΤΕ ΟΛΟΚΛΗΡΗ ΤΗΝ ΕΠΙΣΤΟΛΗ ΜΑΚΑΡΙΟΥ ΣΤΙΣ ΣΕΛ. 581-583 ΤΟΥ ΠΟΡΙΣΜΑΤΟΣ !!!
Η επιστολή είναι συγκλονιστική αφού, μεταξύ άλλων, καταγγέλει ΣΧΕΔΙΟ ΔΟΛΟΦΟΝΙΑΣ ΤΟΥ ΚΑΙ ΔΟΛΟΦΟΝΙΕΣ ΕΛΛΗΝΟΚΥΠΡΙΩΝ ΑΠΟ ΕΛΛΗΝΕΣ !!


Η Χούντα των Ελλήνων Συνταγματαρχών

Έτσι φτάσαμε στο μοιραίο για την Κύπρο 2ο ΠΡΑΞΙΚΟΠΗΜΑ της Χούντας των Ελλήνων Συνταγματαρχών ΚΑΤΑ ΤΟΥ ΜΑΚΑΡΙΟΥ ΤΗΣ 15/07/1974, που αποφασίστηκε από τους ΦΑΙΔΩΝΑ ΓΚΙΖΙΚΗ, ΑΔΑΜΑΝΤΙΟ ΑΝΔΡΟΥΤΣΟΠΟΥΛΟ, ΔΗΜΗΤΡΙΟ ΙΩΑΝΝΙΔΗ ΚΑΙ ΓΡΗΓΟΡΙΟ ΜΠΟΝΑΝΟ !!!
Ο Δ. ΙΩΑΝΝΙΔΗΣ ανέλαβε εξ' ολοκλήρου την ευθύνη, όχι μόνο για το πραξικόπημα κατά του Μακαρίου αλλά και για τις ομολογηθείσες ΔΟΛΟΦΟΝΙΕΣ ΕΛΛΗΝΩΝ ΚΑΙ ΕΛΛΗΝΟΚΥΠΡΙΩΝ που έλαβαν χώρα κατά την εξέλιξη του πραξικοπήματος και κατά τη διάρκεια της αποτυχημένης απόπειρας ΔΟΛΟΦΟΝΙΑΣ ΤΟΥ ΜΑΚΑΡΙΟΥ..

Διαβάζουμε στη σελ. 583 του Πορίσματος :
ΕΙΝΑΙ ΣΥΓΚΛΟΝΙΣΤΙΚΟ !!!
ΟΜΟΛΟΓΟΥΝΤΑΙ 300 ΤΟΥΛΑΧΙΣΤΟΝ ΔΟΛΟΦΟΝΙΕΣ ΕΛΛΗΝΩΝ ΚΑΙ ΕΛΛΗΝΟΚΥΠΡΙΩΝ ΑΠΟ ΕΛΛΗΝΕΣ ΚΑΙ ΘΗΡΙΩΔΙΕΣ (ΒΙΑΣΜΟΙ + ΛΕΗΛΑΣΙΕΣ), ΠΡΟΚΕΙΜΕΝΟΥ ΝΑ ΕΞΥΠΗΡΕΤΗΘΕΙ ΤΟ ΣΧΕΔΙΟ ΤΗΣ ΕΙΣΒΟΛΗΣ ΤΩΝ ΤΟΥΡΚΩΝ ΚΑΙ ΤΗΣ ΔΙΧΟΤΟΜΗΣΗΣ ΤΗΣ ΚΥΠΡΟΥ !!!
ΟΙ ΕΛΛΗΝΕΣ ΤΟ 1974 ΣΚΟΤΩΣΑΜΕ ΕΛΛΗΝΟΚΥΠΡΙΟΥΣ, ΠΡΙΝ ΑΚΟΜΗ ΑΠΟ ΤΟΥΣ ΤΟΥΡΚΟΥΣ !!!

Διαβάζουμε από τη σελ. 586 του Πορίσματος, ποιες ελληνικές μονάδες στρατού πήραν μέρος στην εκτέλεση του Πραξικοπήματος κατά του Μακαρίου την 15/07/1974 και ώρα 08.30' :Ο ΜΑΚΑΡΙΟΣ ΚΑΤΟΡΘΩΣΕ ΝΑ ΔΙΑΦΥΓΕΙ ΣΤΗΝ ΠΑΦΟ, ΑΠΟ ΤΟ ΡΑΔΙΟΦΩΝΙΚΟ ΣΤΑΘΜΟ ΤΗΣ ΟΠΟΙΑΣ ΑΠΗΥΘΥΝΕ ΜΗΝΥΜΑ ΣΤΟΝ ΚΥΠΡΙΑΚΟ ΛΑΟ !!!

Τότε διατάχθηκε η ΑΚΤΟΩΡΟΣ "ΛΕΒΕΝΤΗΣ" να πλεύσει στην ΠΑΦΟ και να ΒΟΜΒΑΡΔΙΣΕΙ τον ραδιοφωνικό σταθμό και την ευρύτερη παραλιακή περιοχή της Πάφου, προκειμένου να δολοφονηθεί ο ΜΑΚΑΡΙΟΣ !!!
ΟΙ ΕΛΛΗΝΕΣ ΒΟΜΒΑΡΔΙΣΑΜΕ ΤΗΝ ΚΥΠΡΟ ΠΡΙΝ ΤΗ ΒΟΜΒΑΡΔΙΣΟΥΝ ΟΙ ΤΟΥΡΚΟΙ ΤΟΥ ΑΤΤΙΛΑ !!!

ΤΕΡΑΣΤΙΕΣ ΟΙ ΕΥΘΥΝΕΣ ΤΟΥ ΕΥΑΓΓΕΛΟΥ ΑΒΕΡΩΦ !!!
ΚΑΙ ΟΛΩΝ ΤΩΝ ΥΠΟΛΟΙΠΩΝ ΠΟΥ ΓΝΩΡΙΖΑΝ ΤΑ ΠΑΝΤΑ ΚΑΙ ΗΤΑΝ ΣΕ ΣΥΝΕΝΝΟΗΣΗ ΜΕ ΤΑ ΞΕΝΑ ΣΥΜΦΕΡΟΝΤΑ ΠΟΥ ΠΡΟΩΘΟΥΣΑΝ ΓΙΑ ΤΗΝ ΚΥΠΡΟ ΤΗ ΛΥΣΗ ΤΗΣ ΔΙΧΟΤΟΜΗΣΗΣ ΤΟΥ ΣΧΕΔΙΟΥ ΑΤΣΕΝΣΟΝ, ΤΟΥ ΟΠΟΙΟΥ Ο ΕΥΑΓΓΕΛΟΣ ΑΒΕΡΩΦ ΥΠΗΡΞΕ Ο ΘΕΡΜΟΤΕΡΟΣ ΥΠΟΣΤΗΡΙΚΤΗΣ ΑΠΟ ΤΑ ΤΕΛΗ ΤΗΣ ΔΕΚΑΕΤΙΑΣ ΤΟΥ 50'.


Το τραγικότερο όμως όλων είναι, η αιτιολόγηση του ΠΡΑΞΙΚΟΠΗΜΑΤΟΣ ΚΑΤΑ ΤΟΥ ΜΑΚΑΡΙΟΥ, από τους Δικάτορες της Χούντας των Αθηνών, όπως περιγράφεται στη σελ. 588 του Πορίσματος :Καταφέραμε ακόμη και αυτό !!!
Να προκαλέσουμε την επέμβαση της Τουρκίας, ως εγγυήτριας δύναμης, για να προστατέψει στην Κύπρο τη συνταγματική τάξη που εμείς οι Έλληνες καταλύσαμε !!!

ΑΥΤΟ ΘΑ ΠΕΙ ΠΡΟΔΟΣΙΑ !!!
ΟΧΙ ΜΟΝΟ ΔΕΝ ΚΑΝΑΜΕ ΤΙΠΟΤΑ ΓΙΑ ΝΑ ΑΠΟΤΡΕΨΟΥΜΕ ΤΗΝ ΑΠΟΒΑΣΗ ΤΩΝ ΤΟΥΡΚΩΝ ΤΟΥ ΑΤΤΙΛΑ Ι, ΑΛΛΑ ΤΑ ΜΑΖΕΨΑΜΕ ΑΡΟΝ ΑΡΟΝ ΓΙΑ ΝΑ ΦΥΓΟΥΜΕ ΚΑΙ ΝΑ ΕΓΚΑΤΑΛΕΙΨΟΥΜΕ ΤΗΝ ΚΥΠΡΟ ΧΩΡΙΣ ΟΥΤΕ ΑΚΟΜΗ ΤΗΝ ΕΛΔΥΚ, ΓΙΑ ΝΑ ΜΠΟΡΕΣΟΥΝ ΟΙ ΤΟΥΡΚΟΙ ΝΑ ΤΗΝ ΚΑΤΑΛΑΒΟΥΝ ΧΩΡΙΣ ΚΟΠΟ !!!

Κυβέρνηση Κωνσταντίνου Καραμανλή

Τα χειρότερα όμως για την Κύπρο ήταν ακόμη μπροστά της, αφού ήταν αυτά που έμελλαν να συμβούν με τον ΑΤΤΙΛΑ ΙΙ, στο διήμερο της 14-16 Αυγούστου 1974, μετά την πτώση της Χούντας των συνταγματαρχών, επί της πρώτης μεταπολιτευτικής κυβέρνησης εθνικής ενότητας του ΚΩΝΣΤΑΝΤΙΝΟΥ ΚΑΡΑΜΑΝΛΗ, ο οποίος, στο θέμα της Κύπρου, εμφανίστηκε ως δια μαγείας, για δεύτερη φορά, μετά την πρώτη της υπογραφής της Συνθήκης της ΖΥΡΙΧΗΣ, ξανά στον επίλογο του κυπριακού δράματος, την ώρα που έπρεπε και πάλι να μπει η ταφόπλακα στο κυπριακό ζήτημα, αυτή τη φορά με την τουρκική εισβολή του ΑΤΤΙΛΑ ΙΙ και την οριστική διχοτόμηση της μεγαλονήσου.
Διαβάζουμε στη σελ. 600 του Πορίσματος : Είναι όμως πολύ σημαντική η κατάθεση στην Επιτροπή του ίδιου του ΚΩΝΣΤΑΝΤΙΝΟΥ ΚΑΡΑΜΑΝΛΗ, που αφηγείται με πολύ παραστατικό τρόπο τα χάλια στα οποία άφησε τον στρατό η Χούντα των δήθεν πατριωτών που κατέρρευσε την 24/07/1974, αμέσως μετά την παράδοση της Κύπρου στους Τούρκους του ΑΤΤΙΛΑ Ι !!!
Διαβάζουμε στις σελ. 600-601 του Πορίσματος :Έτσι, καθόσον διαρκούσε η διάσκεψη του ΟΗΕ στη Γενεύη, όπου την Ελλάδα εκπροσωπούσε ο τότε ΥΠΕΞ ΓΕΩΡΓΙΟΣ ΜΑΥΡΟΣ και με αποδεδειγμένη - από τις καταθέσεις Καραμανλή και Μαύρου -  τη διευκολυντική προς την Τουρκία αδράνεια των ΗΠΑ και της Μ. Βρετανίας, που είχε σε κάθε περίπτωση υποχρέωση να επέμβει ως εγγυήτρια δύναμη, αλλά παραδόξως δεν το έπραξε, την 14-16 Αυγούστου 1974 λαμβάνει χώρα ο λεγόμενος ΑΤΤΙΛΑΣ ΙΙ. 
Διαβάζουμε στη σελ. 603 του Πορίσματος :Στο διάστημα αυτό δεν έγινε καμία αποστολή ελληνικών ενισχύσεων στην Κύπρο, σε αντίθεση με την Τουρκία, που αποβίβαζε συστηματικά στη μεγαλόνησο άνδρες και όπλα.
Έτσι, κατά την 14/08/1974 η αναλογία ελληνικών και τουρκικών δυνάμεων ήταν 1/10, αφού οι ελληνικές δυνάμεις στην Κύπρο ήταν μόνον όσοι είχαν απομείνει από τους 11.500 άνδρες της περιόδου του ΑΤΤΙΛΑ Ι.
Έτσι, η Ελλάδα περιορίστηκε στη διπλωματική μόνο μάχη κατά της Τουρκίας στη διεθνή κοινότητα, αφού κατά την εισήγηση του ΕΥΑΓΓΕΛΟΥ ΑΒΕΡΩΦ και της ΣΤΡΑΤΙΩΤΙΚΗΣ ΗΓΕΣΙΑΣ στον ΚΩΝΣΤΑΝΤΙΝΟ ΚΑΡΑΜΑΝΛΗ, η οποιαδήποτε στρατιωτική εμπλοκή με την Τουρκία, λόγω της διάλυσης του ελληνικού στρατεύματος και της αριθμητικής υπεροχής της Τουρκίας, θα ήταν επικίνδυνη όχι μόνο για το κυπριακό αλλά ακόμη και για συγκεκριμένα ελληνικά εδάφη, στα νησιά του Αιγαίου και τη Θράκη. 
Διαβάζουμε σχετικά στη σελ. 605 του Πορίσματος, το τελικό συμπέρασμα και τις αποφάσεις του Κ. ΚΑΡΑΜΑΝΛΗ κατά τη σύσκεψη της 03/08/1974Ταυτόχρονα όμως, ενώ ο Κ. ΚΑΡΑΜΑΝΛΗΣ είχε δώσει εντολή για άμεση συγκρότηση Μεραρχίας για την Κύπρο, κατά τη σύσκεψη του ΥΕΘΑ ΕΥΑΓΓΕΛΟΥ ΑΒΕΡΩΦ με τους αρχηγούς των ενόπλων δυνάμεων, αποφασίστηκε, κόντρα στην ανωτέρω εντολή του Κ. ΚΑΡΑΜΑΝΛΗ, ότι  ".........Η ΜΟΝΗ ΔΥΝΑΤΗ ΛΥΣΗ ΕΝ ΠΕΡΙΠΤΩΣΕΙ ΜΑΖΙΚΗΣ ΤΟΥΡΚΙΚΗΣ ΕΠΙΘΕΣΕΩΣ ΗΤΟ Η ΥΠΟΧΩΡΗΤΙΚΗ ΚΙΝΗΣΙΣ ΜΕ ΔΙΑΤΗΡΗΣΗ ΕΠΑΦΗΣ...." !!! 
Έτσι, αποφασίστηκε ότι στην περίπτωση επίθεσης των Τούρκων, όπως και έγινε με τον ΑΤΤΙΛΑ ΙΙ, 
ΟΙ ΕΛΛΗΝΙΚΕΣ ΔΥΝΑΜΕΙΣ ΣΤΗΝ ΚΥΠΡΟ ΕΠΡΕΠΕ ΝΑ ΥΠΟΧΩΡΗΣΟΥΝ, επειδή δεν υπήρχε άλλη επιλογή !!! 

Διαβάζουμε στη σελ. 607 του Πορίσματος :

ΤΑ ΕΠΙΧΕΙΡΗΜΑΤΑ ΤΟΥ ΕΥΑΓΓΕΛΟΥ ΑΒΕΡΩΦ ΗΤΑΝ ΑΥΤΑ ΠΟΥ ΟΔΗΓΗΣΑΝ ΣΤΗΝ ΑΝΩΤΕΡΩ ΑΠΟΦΑΣΗ ΟΤΙ ΜΟΝΑΔΙΚΗ ΕΠΙΛΟΓΗ ΣΤΗΝ ΕΠΙΘΕΣΗ ΤΟΥ ΑΤΤΙΛΑ ΙΙ ΗΤΑΝ Η ΥΠΟΧΩΡΗΤΙΚΗ ΚΙΝΗΣΗ ΚΑΙ Η ΜΗ ΑΠΟΣΤΟΛΗ ΟΥΔΕΜΙΑΣ ΒΟΗΘΕΙΑΣ ΑΠΟ ΤΗΝ ΕΛΛΑΔΑ ΣΤΗΝ ΚΥΠΡΟ, ΕΠΕΙΔΗ ΑΥΤΗ ΗΤΑΝ ΑΔΥΝΑΤΗ ΓΙΑ ΤΕΧΝΙΚΟΥΣ ΚΑΙ ΓΕΩΓΡΑΦΙΚΟΥΣ ΛΟΓΟΥΣ !!!
Έτσι, ο ΚΩΝΣΤΑΝΤΙΝΟΣ ΚΑΡΑΜΑΝΛΗΣ πείσθηκε ότι Η ΚΥΠΡΟΣ ΕΙΝΑΙ ΜΑΚΡΙΑ και παραιτήθηκε της από 03/08/1974 διαταγής του στη στρατιωτική ηγεσία να προετοιμαστεί άμεσα Μεραρχία, το αργότερο εντός 6-7 ημερών, δηλαδή πριν την 14/08/1974, για να μεταβεί στην Κύπρο, ειδικά αφού στις 14/08/1974 συνειδητοποίησε ότι η στρατιωτική ηγεσία τον παραπλάνησε αφού, σε συνεννόηση με τον ΕΥΑΓΓΕΛΟ ΑΒΕΡΩΦ, του απέκρυψε την αλήθεια και μετέτρεψε από μόνη της την εντολή άμεσης συγκρότησης Μεραρχίας για την Κύπρο, σε μελέτη σκοπιμότητας !!!

ΤΗΝ ΩΡΑ ΠΟΥ ΟΙ ΤΟΥΡΚΟΙ ΞΕΠΑΣΤΡΕΥΑΝ ΤΗΝ ΚΥΠΡΟ ΜΕ ΤΟΝ ΑΤΤΙΛΑ ΙΙ, Η ΕΛΛΗΝΙΚΗ ΠΟΛΙΤΙΚΗ ΗΓΕΣΙΑ ΤΗΣ ΜΕΤΑΠΟΛΙΤΕΥΣΗΣ ΑΚΟΜΗ ΣΥΣΚΕΠΤΟΤΑΝ ΚΑΙ Η ΣΤΡΑΤΙΩΤΙΚΗ ΗΓΕΣΙΑ ΕΚΠΟΝΟΥΣΕ ΜΕΛΕΤΕΣ ΣΚΟΠΙΜΟΤΗΤΑΣ !!! 

Διαβάζουμε στη σελ. 608 του Πορίσματος :Οι ευθύνες του ΕΥΑΓΓΕΛΟΥ ΑΒΕΡΩΦ στον ΑΤΤΙΛΑ ΙΙ ήταν τεράστιες, όπως προκύπτει απο τις σελ. 608-609 και 612 του Πορίσματος, αφού ήταν αυτός που έπεισε τον Κ. ΚΑΡΑΜΑΝΛΗ ότι η Κύπρος είναι μακριά, προκειμένου να μην αναληφθεί καμία δράση και να τηρηθεί το δόγμα της υποχωρητικής κίνησης,  αφού ο ίδιος ήταν ήδη από τα τέλη της δεκαετίας του 50' ένθερμος θιασώτης του σχεδίου ΑΤΣΕΝΣΟΝ και της διχοτόμησης της Κύπρου !!!Ταυτόχρονα ήταν τεράστιες οι ευθύνες των ανδρών της στρατιωτικής ηγεσίας, που ως απομεινάρια της Χούντας υπονόμευσαν την πρώτη κυβέρνηση της μεταπολίτευσης και άφησαν την Κύπρο ανυπεράσπιστη στον ΑΤΤΙΛΑ ΙΙ, προκειμένου να δικαιλογήσουν την προδοτική συμπεριφορά τους στο Πραξικόπημα κατά του Μακαρίου, που οδήγησε στον ΑΤΤΙΛΑ Ι.

Διαβάζουμε σχετικά από τη σελ. 611 του Πορίσματος :


ΔΙΑΒΑΣΤΕ ΟΛΟΚΛΗΡΟ ΤΟ ΕΞΑΦΑΝΙΣΜΕΝΟ ΠΟΡΙΣΜΑ ΤΗΣ ΕΞΕΤΑΣΤΙΚΗΣ ΕΠΙΤΡΟΠΗΣ ΤΗΣ ΒΟΥΛΗΣ ΤΩΝ ΕΛΛΗΝΩΝ, ΣΧΕΤΙΚΑ ΜΕ ΤΟΝ ΦΑΚΕΛΟ ΤΗΣ ΚΥΠΡΟΥ !!!

Θα σας βοηθήσει να κατανοήσετε πολλά, ειδικά οι νεώτεροι που δεν τα ζήσατε και δεν τα γνωρίζετε αλλά και οι παλαιότεροι, που τα ζήσατε μόνον ως ακούσματα, σε μια ταραγμένη πολιτικά εποχή που δεν φημίστηκε ποτέ για την ποιότητα και την αντικειμενικότητα της ενημέρωσης. 
Και προπάντων θα βοηθήσει τους ευκολόπιστους να μην πέσετε θύματα της προπαγάνδας των ΝΕΩΝ ΒΑΣΙΛΟΧΟΥΝΤΙΚΩΝ ΠΟΛΙΤΙΚΩΝ ΣΚΟΥΠΙΔΙΩΝ, που έχουν ακόμη το θράσος να μας πουλάνε τον τέως Βασιλιά για δήθεν ήρωα και τους προδότες της 21ης Απριλίου 1967 για μεγάλους πατριώτες, με έργα και αγώνες για την Πατρίδα.
Τα έργα τους τα διαβάσατε συνοπτικά παραπάνω και μπορείτε να τα διαβάσετε πολύ αναλυτικότερα 
στο τελικό κείμενο του Πορίσματος της Εξεταστικής Επιτροπής της Βουλής του 1988, που διερεύνησε την τραγωδία της προδοσίας της Κύπρου !!!
Για την ανάλυση όσων διαβάσατε στο ανωτέρω Πόρισμα της Εξεταστικής Επιτροπής του 1988 για το Φάκελο της Κύπρου, διαβάστε τις σχετικές αναφορές της Πρεσβείας των ΗΠΑ στην Αθήνα και των λοιπών εμπλεκομένων υπηρεσιών, στο βιβλίο του Αλέξη Παπαχελά  "Ο ΒΙΑΣΜΟΣ ΤΗΣ ΕΛΛΗΝΙΚΗΣ ΔΗΜΟΚΡΑΤΙΑΣ" !!!

Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου